Hondenmassage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn honden zijn alle behandeld door woefchi hondenmassage (Yacco en Tara waren testhonden)

www.hondenmassage.com

De behandeling die door woefchi  gegeven wordt maakt gebruikt van verschillende technieken uit de oosterse en westerse geneeskunde. De volgende technieken worden dan ook vaak door elkaar heen gebruikt tijdens een behandeling/sessie namelijk:

  • Acupressuur

  • Shiatsu (meridianen)

  • Orgaanmassage

  • Algemene massage    

  •  Fascia (bindweefsel massage)

  •  stretchings

De meeste honden moeten er vaak even aan wennen om op een andere manier aangeraakt te worden, maar zijn ze dit eenmaal gewend dan zie je vaak grote veranderingen in de hond dit kan zowel fysiek als mentaal zijn.

                                            Tara in behandeling in een van haar eerste sessies.

Hoe gaat een behandeling nu in zijn werk.

Het  eerste consult is tevens een intake waarbij ze ook graag een ingevuld behandelformulier met vragen zien. hieruit kunnen ze nog verdiepende vragen stellen ivm de geschiedenis van de klachten van de hond.

Ze kunnen natuurlijk geen ziektes genezen maar wel vaak verlichting geven zodat de hond beter in zijn vel komt te zitten, meer energie krijgt. Zo is de ervaring van behandelde honden dat die aan het veranderen zijn in gedrag, spel, ondernemender zijn, socialer naar mensen en andere honden toe. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de klacht waar de hond mee kwam.

Tijdens een behandeling is de eigenaar aanwezig bij de hond , om eventuele vragen te beantwoorden van de behandelaren maar ook proberen ze zo goed mogelijk aan te geven wat ze voelen tijdens een behandeling. Ook is het mogelijk dat ze tips geven om de hond eventueel zelf verder te behandelen zodat een volgende sessie meer effect zou kunnen hebben. je leert dus massagetechnieken waarmee je thuis mee aan de slag moet. Soms worden er ook voedingsadviezen gegeven of een bach-bloesemtherapie ter ondersteuning aangeboden. Afgesteld op de hond.

De totale behandelduur is normaal gezien ongeveer 30 minuten, dit is mede afhankelijk van de hond als die er geen zin meer in heeft is er ook niets meer te behandelen zo zou het dus kunnen zijn dat de eerste keren de behandeling wat korter is of misschien juist wat langer. De intake neemt ongeveer 1 uur inbeslag.

Ook worden er 1-daagse workshops georganiseerd met hond, waarbij je massagetechnieken leert. Tevens krijg je een naslagwerk mee naar huis met duidelijke foto's van de technieken en volgorde.

 

Mijn ervaringen bij Woefchi met de honden.

Yacco tijdens zijn 4e behandelsessie. zonder muilkorf en al volledig te vertrouwen.

Yacco

Is bij Woefchi  onder behandeling gegaan in nov 2006 ivm mank lopen re-voor zonder duidelijke problemen aan zijn been/schouder.

Yacco was niet gemakkelijk te behandelen/ benaderen bij dierenartsen. Vandaar dat hij  ook de eerste keren behandeld werd met een snuitje op.

Yacco is op ouder leeftijd bij ons komen wonen en liep zo nu en dan mank, maar het werd steeds erger. Hij is in 2004 bij ons gekomen en wij zijn, zijn 3e eigenaar. De dierenarts heeft puncties gedaan, foto's gemaakt CT scan van schouder en pols en steeds waren daarop geen bijzonderheden te zien.

Er is toen een injectie in de pols gegeven om te kijken of dat zou helpen.

De 1e behandeling bij Anne-Marie had Yacco een snuitje op omdat hij niet te vertouwen was.  hij gedroeg zich verder wel goed tijdens de behandeling .

2e keer had hij nog wel een snuitje op maar vond het minder eng en de koekjes na afloop waren wel erg lekker.

Bij de 3e behandeling kwam hij alks  een hele andere hond binnen die na de behandeling  niet meer met mij mee wilde. hij vond het wel gezellig. Bij de 4e behandeling had hij geen muiltje meer nodig en wilde ook wel weer graag bij Anne-Marie blijven. De 5e en  6e behandeling sprong  Yacco zelf op de behandeltafel en wil na de behandeling nog steeds niet mee naar huis.

De gevolgen van de behandeling thuis

Yacco is na de behandelingen totaal veranderd in zijn gedrag, is leuker geworden in het bos, loopt niet meer mank!. Gaat rustig in zijn mand of nachthok liggen ipv rondjes lopen en vragen om aandacht hij had totaal geen rust.

Ook voelt hij een stuk voller aan en hij is niet meer zo mager. Krijgt het zelfde merk voer en hoeveelheid maar toch ziet zijn ontlasting er beter uit. Kleiner en stevigere drollen in plaats van pap.

Op wedstrijden is hij wat relaxter en wil meer kroelen, ook met andere mensen.

Al met al is het een veel leuker hond geworden als voor de behandelingen, Ik kom nog steeds achter nieuwe dingen hij is socialer naar mensen bij de da gedraagt hij zich keurig. Springt tegen de balie op als ze zijn naam noemen en ze kunnen hem gewoon betasten en aanhalen en lekker dat hij dat vindt. En het belangrijkste hij loopt niet meer mank. Ook vreemde mensen kunnen hem zonder problemen betasten en aanhalen. Krijg van vele mensen complimenten zoals wat een lieve sociale hond. hihihi.

Tara

Bij Tara zijn ze gestart met de bodyworkbehandelingen in dec 2006 omdat ze al ruim 3 jaar bij de da liep ivm haar gezondheid. Bij Yacco waren de resultaten zichtbaar dus moeite van het proberen waard, voor proberen een waardig leven als  huishond te geven en niet meer voor de agility. niets is minder waar gebleken.... zie tara agility-uitslagen

We zijn begonnen met de behandeling omdat ik erachter kwam dat de infiltratie die ze voor haar rug problemen had gekregen al weer was uit gewerkt en ze nog steeds klachten had. Tara is aangeschaft om er behendigheid mee te gaan doen maar ze sprong nog geen 2 sprongen meer achter elkaar. Ze wilde gewoon niet, toen bleek dat ze ook een (hartprobleem) had waar ze pillen voor moest hebben, voor dat ze een inspanning moest gaan doen. Ook tijdens het uitlaten in het bos liep ze als een oudere hond mee niet rennen of spelen met de andere honden. Tara had ook al een week in de kliniek gelegen in kritieke toestand.

Tijdens de 1e behandeling kwamen we er achter dat de bewegelijkheid van haar rug met name li heel beperkt was tot rechts. Het nam even wat tijd in beslag maar toen kwam het los en kon Anne-Marie er bij komen en het resultaat was dat de rug aan de linker kant nu even felxibel is als aan de rechter kant.

Ik moest Tara even goed in de gaten houden door de behandeling kon haar stofwisseling wat van slag zijn en of dat de plek niet weer vast zou gaan zitten. Een week later was de rug wel wat vast gaan zitten maar deze was nu zo los gemaakt Toen Tara de 3e keer kwam was haar rug nog steeds los en soepel, en ook de 4e keer leverde haar rug geen problemen meer op tijdens de behandeling. Anne-marie heeft toen ook nog haar poten en hart behandeld ivm haar bekende hart klachten.

De gevolgen thuis van de behandeling:

Tara is de eerste dag rustig gehouden na de behandeling en de volgende dag mee geweest naar het bos, ik was haar steeds kwijt ze kwam steeds even langs racen, ze was onvermoeibaar, had wel ontlasting gehad na de behandeling in de auto maar dit kon gebeuren was mijn verteld.

Tara racet nog steeds wat af in het bos langzaam aan geen pilletjes meer gegeven voor haar hart en dit gaat erg goed. Ze hersteld nu zelfs sneller dan de andere honden na een wandeling.

Proefwedstrijd gelopen met Tara met succes, geen medicatie gebruikt. Ze heeft 3 rondjes gelopen zonder groot verval op 2 of 3 rondje dit was jaren geleden. Tara heeft 3 rondjes met turbo gedaan Alleen vond ze dat de baas ook maar een turbo knop op moet zetten maar dat gaat wel komen. Hopend dat ze dit beeld blijvend laat zien, maar in het bos nog steeds wel na de wedstrijd. Haar hobby is nu alle honden er uit rennen en zorgen dat die bekaf zijn. Ze gaat daarna thuis gewoon nog even verder met haar floss of aap. Ook in het wedstrijdseizoen liet ze zich van haar beste kant zien. we hebben nog een lange weg te gaan om haar conditie op te bouwen maar ze moet ook 3 jaar schade inhalen. maar ik heb geen da arts meer bezocht met de klachten alleen voor entingen en dan staat de da versteld dat dit dezelfde hond is.

 

De honden doe ik zelf meestal masseren maar in het wedstrijdseizoen laat ik regelmatig annemarie de honden behandelen, omdat die dieper gaat en sneller de blokkades voelt. Soms zijn we met zo'n check snel klaar "alles goed, ga zo door". Maar ik vind het zelf een geruststellender idee. zeker bij Tara. omdat we toch met alle medicatie enz gestopt zijn. Door deze ervaringen met de honden ben ik zelf begonnen met de opleiding zodat ik ze nog beter kan masseren.

Je hebt meestal 4 behandelingen nodig om een goed resultaat te zien. maar het kan ook al na 1 behandeling. alleen moet je meestal wel een paar herhalingen hebben voor een  blijvend resultaat vandaar die 4. En hierbij geld zeker "baadt het niet schaad het niet". en je hond vind het lekker, ze komen er regelmatig om vragen.

Tevens doet Woefchi ook paarden behandelen op locatie